مهارت تنظیم هیجان شناختی و تشریح راهبردهای آن
 

هدف از این تحقیق بررسی مهارت تنظیم هیجان شناختی و تشریح راهبردهای آن می باشد.


مشخصات فایل
 

تعداد صفحات 49
حجم 104 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی docx
دسته بندی روانشناسی و علوم تربیتی


توضیحات کامل
 

هدف از این تحقیق بررسی مهارت تنظیم هیجان شناختی و تشریح راهبردهای آن می باشد.

 

 

در تنظیم هیجان شناختی بیشتر از دو چهارچوب مهم بررسی می-شوند که عبارتند از: 1- راهبردهای تنظیم هیجان که قبل از وقوع حادثه یا در آغاز بروز آن فعال می شوند.2- راهبردهای تنظیم هیجان که پس از بروز حادثه و یا بعد از شکل گیری هیجان فعال می-شوند. راهبردهای تنظیم هیجان که قبل از وقوع حادثه فعال می شوند در کنترل هیجان منفی حوادث نقش مهمی دارند (گروس، 1998)، زیرا موجب تفسیر واقعه به نحوی می شوند که پاسخ های هیجانی منفی را کاهش می دهد. پژوهش نشان می دهد تفاوت های افراد در استفاده از سبک های مختلف تنظیم هیجان شناختی موجب پیامدهای عاطفی، شناختی و اجتماعی مختلفی می شود چنان که  استفاده از سبک های ارزیابی مجدد با هیجان های مثبت و عملکردهای میا ن فردی بهتر و بهزیستی بالا ارتباط دارد (گروس و جان ،2003). راهبردهای تنظیم هیجانی در تحول اجتماعی، شناختی و هیجانی، ریشه دارند و بدکارکردی درارزیابی مجدد می تواند در ایجاد و تداوم اختلال های هیجانی و شخصیتی موثر باشد (گروس،2001).


 

 

 

امین آبادی (1390، به نقل از گرنفسکی و همکاران، 2002)  راهبردهای تنظیم هیجان شناختی را این گونه توصیف کرده است:

سرزنش خود : 
خود را مسئول و مقصر دانستن در تجربیات تلخ. کسی که در وقایع پیش آمده به سرزنش خود می پردازد به این معنی است که شخص به شدت گرفتار احساس گناه است. احساس گناه بالا ممکن است منجر به بیماری های روانی چون افسردگی شود گفته می شود. سبک های اسنادی در سرزنش خود دخیل هستند و با افسردگی و دیگر بیماری های روانی نیز مرتبط می باشند (گرنفسکی، کریج و اسپین هاون، 2002 )؛ سرزنش خود در سطح رفتاری با بازده مثبت در عملکرد همراه می-شود (گرنفسکی، ون در کومر ، کریج، تردز  و لگراستف ، 2002). 


 

سرزنش دیگران :
 نحوه تفکری مبتنی بر اینکه دیگران مسئول و مقصر اتفاق بدی که برای شما رخ داده هستند. مطالعات نشان داده-اند که تمام نمونه هایی که تجارب منفی دارند شخص دیگری را در این رویداد مقصر می دانند و به سرزنش او می پردازند، چنانچه گفته می-شود که سرزنش و مقصر دانستند دیگران با بهزیستی هیجانی ضعیف همراه می باشد و درسطح عملکردی با مشکلات رفتاری همراه می شود. سرزنش خود و دیگران سبک های اسنادی درونی، باثبات و کلی می باشند (گرنفسکی و همکاران، 2002).

 

پذیرش :
 دلالت دارد بر پذیرش رویداد و تجربه تلخ و کناره گیری از آنچه روی داده است. پذیرش یک راهبرد مقابله ای است که رابطه مثبت و تعدیل کننده ای با میزانی از خوش بینی و عزت نفس و رابطه منفی (تعدیل کننده) با میزانی از اضطراب دارد. اگرچه خود فرآیند پذیرش، خوب است اما برای بسیاری از وقایع، سطوح خیلی بالای پذیرش می تواند نشانگر نوعی از کناره گیری حسی شود و به احساس عدم توانایی در تأثیرگذاری بر وقایع منجر شود (گرنفسکی و همکاران، 2002).

 

 

 

 


فهرست مطالب

2-1- مقدمه    4
2-2- مبانی نظری تنظیم هیجان شناختی    5
2-2-1-هیجان    5
2-2-2- تنظیم هیجان    7
2-2-2-1- راهبردهای تنظیم هیجان    10
2-2-2-2- ساختار عصبروانشناسی تنظیم هیجان    12
جدول 2-1 مناطق آسیبدیده مغز و نقص در تنظیم هیجان (گروس، 2007)    14
2-2-2-3- تنظیم هیجان و سلامت    17
2-2-2-4- تنظیم هیجان شناختی    20
2-2-2-4-1- راهبردهای تنظیم هیجان شناختی    21
2-2-2-4-2- راهبردهای تنظیم هیجان شناختی و سلامت روان    25
2-5- پیشینه مطالعاتی    29
2-5-1- پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی تنظیم هیجان شناختی    29
2-6- جمع بندی    41
فهرست منابع    44


یشینه تحقیقاتی 
پیشینه داخلی
پیشینه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود